Κιμαδομπουρεκάκια

Υλικά

1 κγ κιμά μοσχαρίσιο
Ψιλοκομμένα δύο φλιτζάνια κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα μπαχαρικά και το κρέας, αφήστε το μαρινάρισμα για 3 ώρες
Σοτάρετε το κιμλα και τα κρεμμύδια για να εξατμίσετε όλο το υγρό
Προσθέστε τα μπαχαρικά
Σοτάρετε άλλα 5 λεπτά.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φπου αγοράσατε από το κατάστημα.
Αλευρώστε και ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 3 mm, κάντε τετράγωνα,

τοποθετήστε το γέμισμα στο μισό τρίγωνο και καλύψτε την άλλη πλευρά. Πατήστε τις ραφές για να κλείσετε.


Τοποθετήστε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αλείψτε με αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι.
Βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν το ψήσιμο σε 200 βαθμούς μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος και να γίνει χρυσό καφέ περίπου 25 λεπτά.
Αν θέλετε μπορειτε να γυρίσετε το ταψί όσο ψηνετε.

Καλή επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι με Μελιτζάνες
Επόμενο άρθροΜίνι πίτσες με κολοκυθάκια με κιμά και κίτρινο τυρί!