Υλικά

1/2 κιλό κιμάς μοσχάρι, χοιρινός αναμεικτος
2 κρεμμύδια μεγάλο κομμένα ροδελες
1 πράσο μεγάλο
10 ντοματίνια
1 μελιτζάνα τσακώνικη χωρίς τη φλούδα μόνο την ψίχα της κομμένη κυβακια
1/2 ποτήρι κρασιού σαγκρια η κόκκινο κρασί
1 δαφνοφυλλο,
1 τσιμπιά μοσχοκάρυδο,
1 τσιμπιά κυμινο η και λίγο παραπάνω αν σας αρέσει ,
τριμμένο κεφαλοτύρι,
6 φύλλα χωριάτικα εγώ έβαλα το “Ζαγορισιο”, και λίγο σουσάμι
Έξτρα μυστικό…..
4 κουταλιές γιαούρτι και ένα αυγό μαζί χτυπημένα που θα αλοιφουμε πάνω από κάθε φύλλο.

Εκτέλεση
Τσιγαριζουμε πράσα, κρεμμύδι,μελιτζανα και κιμά σβήνουμε με το κρασί βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τα υπολοιπα μπαχαρικά, όταν εξατμιστεί το κρασί βάζουμε ένα ποτήρι νερό και σιγοβραζουμε μέχρι να πιει το νερό και να μείνει με το λάδι,οταν το σβήσουμε προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε να κρυώσει. Η δόση είναι για πυρέξ, βάζουμε δυο φύλλα κάτω τα αλοιφουμε με τι μείγμα από το αυγό και το γιαούρτι ρίχνουμε γέμιση και ξανά επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμους για 45-50 λεπτά

Καλη επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΠρασόπιτα…Πανεύκολη και πεντανόστιμη !!!
Επόμενο άρθροΤα Μεθυσμένες γλυκιές μπουκίτσες