ΥΛΙΚΆ
    1 συσκευασία φύλλο -εμένα μου αρέσι κρούστας μπορείτε κ με χωριάτικο
    4 γεματες κουταλιές σούπας γιαούρτι
    6 κουτ σούπας ελαιόλαδο
    8 κουταλιές σούπας νερό  νερό
    2 αυγά

    Για τον κιμά
    5 κουτ σούπας ελαιόλαδο
    3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    2 καρότα τριμμένα ή ένα μεγάλο
    500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
    1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
    1/2  κουταλάκι του γλυκού  κανέλα
    αλάτι -πιπέρι
    1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
    4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
    200 γραμ φέτα τριμμένη με το χέρι προαιρετικά

Βάζουμε το λάδι με το κιμά και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε να καφετίσει ο κιμάς .

Μαγειρεύουμε 8 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά και προσθέτουμε  και το καρότο .
Προσθέτουμε την πάπρικα τον κουρκουμά την κανέλα το αλατοπίπερο  λίγο νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να στεγνώσει ο κιμάς να μην έχει καθόλου υγρά.
Προσθέτουμε λίγο πριν το τέλος τον μαϊντανό και την φέτα ανακατεύουμε αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι τα αυγά το λάδι και το νερό και τα χτυπάμε με το σύρμα ή με πιρούνι καλά.
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε φύλλα τόσα όσο να καλυφθεί το ταψάκι και να περισσεύουν λίγο απ έξω για να την κλείσουμε στο τέλος .
Μόλις καλύψουμε όλη την επιφάνεια ρίχνουμε διάσπαρτα με ένα κουτάλι από το μείγμα γιαουρτιού που φτιάξαμε .

Πασπαλίζουμε με λίγο από τον κιμά και συνεχίζουμε σκεπάζοντας με φύλλο τσαλακωμένο ξανά από πάνω μείγμα από το γιαούρτι κιμά φύλλο τσαλακωμένο –αυτό μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα κρατώντας 2 για επάνω στο τέλος.
Χαράσσουμε την πίτα αφού την κλείσουμε γύρω γύρω και ρίχνουμε από πάνω όσο μείγμα γιαουρτιού έχει μείνει –αν είναι λίγο προσθέτουμε 1 αυγό και ανακατεύουμε .

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  στις αντιστάσεις, ή 160 βαθμούς στον αέρα  να ροδίσει καλά με χρόνο ανάλογα τον φούρνο μας περίπου 45 με 50 λεπτά εγώ έψησα .!

Καλή επιτυχία μου έγινε πολύ νόστιμη και το μείγμα γιαουρτιού κάνει το φύλλο σαν σπιτικό !

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προηγούμενο άρθροΚανταΐφι με κρέμα μεταξένια
Επόμενο άρθροΜπισκότα κακάο με επικάλυψη κρυσταλλικής ζάχαρης