Κιμαδόπιτες με φέτα ή ξινομυζήθρα

Συστατικά (2 τεμ):

αλεύρι – 300 g,
νερό – 30 + 100 ml.,
ξηρή μαγιά – 3 g,
ζάχαρη – 0,5 κουταλάκι του γλυκού,
αλάτι – 0,5 κουταλάκι του γλυκού,
κεφίρ – 50 ml.,
Ελαιόλαδο – 20 ml.,
κιμά – 400 g,
κρεμμύδι – 1 τεμ.,
σκόρδο – 2 σκελίδες,
άνηθο,
120 gr φέτα σε τρίμματα ή ξινομυζήθρα
αλάτι πιπέρι,
βούτυρο – 1 φέτα.

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε 3ml νερό, αλατι, μαγια και τα αφήνουμε για5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα άλλα 100ml νερού, λάδι, κεφίρ και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε σιγα σιγά το αλεύρι ανακατεύουμε με το χέρι να πάρει μία υφή ζύμης και προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να παρουμε μία μαλακή και λεία ζύμη που δε κολλάει.

Λαδώνουμε μια μπασίνα βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα αλατοπιπερώνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο, τον κιμά και το τυρί που σας αρέσει, λίγο λάδι και ζυμώνουμε όλα μαζί.

Βγάζουμε την φουσκωμένη ζύμη στον πάγκο μας αλευρώνουμε και ζυμώνουμε ελαφρά και την χωρίζουμε σε 2 μέρη που τις κάνουμε μπαλες. Διπλα σ αυτε τις μπαλες ζύμης φτιάχνουμε άλλες 2 μπαλες με τον κιμά.

Ανοίγουμε την κάθε μία μπάλα με το χέρι μας σε μέγεθος πιάτου βάζουμε στην μέση την μπάλα τους κιμά και κλείνουμε σαν πουγκί το κιμά μέσα στην ζύμη.


Αλευρώνουμε και με τα δάχτυλα ανοίγουμε τώρα πάλι σε μέγεθος πιατου να σχηματιστεί η πιτα μας την βάζουμε σε ένα αλευρωμένο ταψακι

την ανοίγουμε όσο μπορούμε ακόμη κάνοντας τις ακρες γυρω γυρω πιο παχιες και κάνουμε απο πάνω σχέδια που θέλουμε.


Αλείφουμε απο πάνω με κεφίρ.


Ψήστε τις 2 πίτες ταυτόχρονα σε θερμοκρασία ψησίματος 220 βαθμούς εξαρτάται από το φούρνο σας, εμένα μου πήρε 30 λεπτά, μετά αλείψτε με βούτυρο και μπορεί να σερβιριστεί

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με ρύζι σε γλυκόξινη σάλτσα…του Chef
Επόμενο άρθροΜαλακά κουλούρια “σαλιγκάρια” με βελούδινη κρέμα