Κιουνέφε πατάτας ✨🌿🥔

Απαραίτητα προϊόντα:

600 γρ πατάτες
70 γρ βούτυρο
1 αυγό
150 γρ μοτσαρέλα
αλάτι πιπέρι
λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση

Η συνταγή είναι με τηγάνισμα, αλλά έψησα για 7,8 λεπτά με λίγο κίτρινο τυρί από πάνω στο φούρνο 🙂

Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε φέτες και βράζουμε τις πατάτες. Τις στραγγίζουμε από το νερό και τις πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός σε ένα μπολ με βούτυρο. Προσθέτουμε το αυγό, αλάτι και πιπέρι στη γεύση και τελειώνουμε την πολτοποίηση. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και απλώνουμε το μισό σε ένα λαδωμένο ταψί.

Πατάμε το μείγμα της πατάτας στον πάτο του ταψιού. Απλώνουμε από πάνω τη μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες και απλώνουμε από πάνω τον υπόλοιπο πουρέ. Πιέστε καλά με το χέρι κάτω. Τηγανίζουμε από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε με ένα πιάτο και επιστρέφουμε στο τηγάνι για να τηγανίσουμε από την άλλη. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε ζεστό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ Napoleon…είναι πανεύκολο
Επόμενο άρθροΔοκιμάστε αυτή την απίστευτη πρόταση για μπισκοτογλυκό με 3 σοκολάτες.