Κιουνεφέ στο τηγάνι 

Υλικά

250 γραμμάρια ωμό Κανταΐφι
125 γρ βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι

Σχετικά με το σιρόπι:
1 κούπα Νερό
1 κούπα Ζάχαρη (όχι πλήρης)
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
Φιστίκι Αιγίνης – για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Πρώτα ετοίμασα το σιρόπι, το οποίο έβρασα για περίπου 10-15 λεπτά και άφησα να κρυώσει.
Έκοψα το κανταίφι σε μικρά κομμάτια και το ανακάτεψα καλά με το μισό βούτυρο που έλιωσα.
Ανακάτεψα το άλλο μισό βουτυρο που ήταν σε θερμοκρασία δωματίου με το πετιμέζι και άπλωσα το μισό στο τηγάνι.
Από πάνω μοίρασα ομοιόμορφα το κανταίφι, από πάνω τη μοτσαρέλα σε φέτες και από πάνω πάλι το κανταΐφι.


Το Κανταΐφι πιέζεται πολύ καλά, χρησιμοποιώντας ένα πιάτο για να ισιώσει οπουδήποτε.
Ζεσταίνω την κουζίνα σε μέτριο βαθμό (3 στα 6 για μένα), έβαλα ένα πιάτο στο τηγάνι για να πατήσω το κιουνεφε.
Μετά από περίπου 15 λεπτά γύρισα το κιουνεφε με την βοήθεια του πιάτου
Άλειψα το ταψί με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου και πετιμέζι και επέστρεψα το κιουνεφέ να ψηθεί από την άλλη πλευρά.
Τέλος έριξα το κρύο σιρόπι.
Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με φιστίκια Αιγίνης, παρέα με κρέμα ή μια μπάλα παγωτό

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤούρτα “ΠΡΑΓΑ”
Επόμενο άρθροΡολάκια τυριού με πάπρικα | Σπιτικά&Νόστιμα