Κιουνεφέ

Υλικά:

κανταΐφ 500 γρ. / φυλάσσεται στην κατάψυξη και αποψύχεται αν χρειάζεται /
300 μοτσαρέλα βουβαλίσια, θρυμματισμένη
βούτυρο

για το σιρόπι :
ζάχαρη 100 γρ
νερό 80 ml
χυμό λεμονιού 1 κουτ.
για διακόσμηση:
αλεσμένο φιστίκι
κρέμα ή παγωτό

Εκτελεση:

Αρχικά, ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού.
Το σιρόπι βράζει για λίγα λεπτά και κρυώνει.
Το παγωμένο κανταΐφ αφήνεται να χαλαρώσει και μετά κόβεται με ψαλίδι σε μικρά κομμάτια.
Το ταψακι στο οποίο θα ψηθεί το κανταΐφ αλείφεται με λάδι και γεμίζεται με κανταΐφ, “τρομπουτάρεται” / πατιέται /
με φλιτζάνι ή άλλο, και αυτή η στρώση πρέπει να είναι αρκετά επιπεδη.
Στη συνέχεια βάζουμε μια λεπτή στρώση μοτσαρέλα, και προσθέτουμε μια στρώση κανταΐφ.
Πατήστε ξανά καλά.
Το γλυκό ψήνεται στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου και αφαιρείται από το φούρνο.
Περιχύνουμε με το έτοιμο σιρόπι και πασπαλίζουμε με αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.
Σερβίρετε με κρέμα ή μια μπάλα παγωτό.

Απόλαυσέ το !

Προηγούμενο άρθροΣπλήνα Γεμιστή…για επιλεγμένους ουρανίσκους
Επόμενο άρθροΜπισκότα Λεμονιού…Τρώγονται αργά για να μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε μπουκιά!!