Κις με κοτόπουλο και μανιτάρια

Συστατικά βάσης:

Αλεύρι γ.ο.χ 220 g
Μπέικιν πάουντερ 5 g
Αλάτι μια πρέζα
Γιαούρτι 100 γρ
Βούτυρο (μαλακωμένο) / καρύδα – 40 γρ
Αυγό 1 τεμ.

Υλικά Γέμισης:
Φιλέτο κοτόπουλου 300 g
Μανιτάρια 350 g
Αυγό 2 τεμ
Γάλα 150 ml
Τυρί 100 g
Αλάτι μια πρέζα

Εκτέλεση:

Για την βάση
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, το τρίβουμε σε ψίχουλα με το βούτυρο.
2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το αυγό, ζυμώνουμε ελαστική ζύμη, βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
3. Μοιράζετε με τα χέρια σας σε στρογγυλό σχήμα 20-24 εκ. (έχω σιλικόνη), σχηματίζοντας τα πλαϊνά.
Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι σε όλη τη ζύμη.
4. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
⠀⠀
Για την γέμιση:
1. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια και βράζουμε (15 λεπτά).
2. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
3. Τρίψτε το τυρί. Ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι.
4. Προσθέστε στο μείγμα τα έτοιμα μανιτάρια, το κοτόπουλο και το μισό τυρί.
5. Βάζουμε τη γέμιση στην ψημένη βάση και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
6. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Ольга Воронова

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα σοκολάτας με κρέμα
Επόμενο άρθροΦιλέτο κοτόπουλου φρικασέ με μαρούλια