Κοτόπουλο & πατάτες ψημένο με σκόρδο-λεμόνι

Υλικά

1,5 κιλό φέτες κοτόπουλου της επιλογής σας, μου αρέσει να χρησιμοποιώ φτερούγες η μπουτάκια
4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε φέτες ή κομμένες στα τέσσερα
2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα κοτόπουλου ή πουλερικών της επιλογής σας (προαιρετικά)
1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο (περίπου 10-12 σκελίδες)
Χυμός από 3 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Συνδυάστε το κοτόπουλο και τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί με μπαχαρικά κοτόπουλου, αλάτι και περιχύστε ελαιόλαδο.
Ψήνουμε ξεσκέπαστο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας ένα γουδί με γουδοχέρι (προτιμότερη μέθοδος) τρίψτε το σκόρδο με αλάτι σε μια πάστα.
Το προσθέτουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το νερό. Δώστε του ένα καλό χτυπημα.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατευουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες ώστε να είναι καλά καλυμμένα με την σάλτσα, φροντίζοντας η πλευρά του κοτόπουλου να είναι στραμμένη προς τα επάνω.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 C, ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ακάλυπτο για άλλα 45 λεπτά- 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να έχει ωραίο χρώμα.
Γαρνίρετε με μαϊντανό και φέτες λεμονιού, σερβίρετε με ψωμί και σαλάτα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδες μενταγιόν χοιρινό φιλέτο
Επόμενο άρθροΜίνι cheesecake στο φούρνο μικροκυμάτων!