*** ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ***

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
6 κσ ζάχαρη
6 κσ αλεύρι
4 κσ κακάο
4 κσ σπορέλαιο
2 βανίλιες
2 κγ μπέικιν

ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ
1κ.γ χυμό από λεμόνι

ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
2 κονσέρβες φυτική σαντιγί (κρύες)
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.κουβερτούρα
150γρ.γάλα εβαπορέ αδιάλυτο πλήρες
1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση

Για το Παντεσπανι
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο (5′). Προσθέτω κοσκινισμένα τα υπόλοιπα υλικά και το λάδι.
Ψήνω στους 170 c για 12 λεπτά
Για το σιρόπι
Βάζω να βράσει 5′ και περιχύνω το ζεστό παντεσπάνι. Αφήνω να κρυώσουν και να πιει το σιρόπι.
Για την Κρέμα
Χτυπάω τη σαντιγί, προσθέτω το ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι.
Για την Σοκολάτα
Βράζω το γάλα,το ρίχνω πάνω στην σοκολάτα προσθέτω και το μέλι και ανακατεύω.
Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την κρέμα. Βάζω στο ψυγείο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Χορτόπιτα
Επόμενο άρθροΡεβανί με καρύδα, σιμιγδάλι και γιαούρτι. Ο Βασιλιάς στα από σιροπιαστά γλυκά!