Κλασική συνταγή για Μπριός

ΥΛΙΚΑ :
2 φλυτζάνια + 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μεγάλα αυγά
½ + 1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο σε κύβους
2 κουταλάκια ξηρής μαγιάς
1 αυγό χτυπημένο για το άλλειμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε για 10 λεπτά.
Θα πρέπει να πάρετε μια κάπως κολλώδη ζύμη. Καλύψτε τη ζύμη με βουτυρωμένη πλαστική μεμβράνη και αφήστε την σε ζεστό μέρος να ανέβει για δύο ώρες για να διπλασιαστεί.
Μετά, ζυμώνετε ξανά τη ζύμη δυνατά, ώστε να βγει όλος ο αέρας, για μερικά δευτερόλεπτα, και σχηματίζετε τρεις μπάλες ίσου μεγέθους.
Τις τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, σκεπάζετε πάλι με βουτυρωμένη πλαστική μεμβράνη και αφήνετε να φουσκώσει δύο ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Αλείφετε απαλά τη ζύμη με το χτυπημένο αυγό και ψήνετε το μπριός για 25 – 30 λεπτά ή ώσπου να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.
Εάν χρειαστεί, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο.
Αφήστε το μπριός να κρυώσει στο ταψί για 5 – 6 λεπτά, στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Το Brioche μπορεί να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ημέρες. Εάν θέλετε, μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για δυο μήνες.

ΠΗΓΗ: munatycooking.com

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Καρύδας
Επόμενο άρθροΝόστιμο Κέικ Λεμονιού…