Κλασικό κέικ βουτύρου με χαμηλή γλυκύτητα (επίπεδο 65%). 

Υλικά

1) 250γρ Βούτυρο
2) 160 γραμμάρια ζάχαρης
3) 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
4) 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
5) 5 αυγά
6) 140γρ Απλό γιαούρτι
7) 250γρ Απλό Αλεύρι
8) κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο τη ζάχαρη το αλάτι τη βανίλια και χτυπάμε με
ένα μίξερ χειρός έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί για να γίνει μία κρέμα.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα πέντε αυγά ρίχνουμε το γιαούρτι και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών σιγά-σιγά μέσα στο μπολ με το βούτυρο ενώ χτυπάμε συνεχώς με το μίξερ έως ότου απορροφηθούν εντελώς.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder για το προσθέτουμε πρώτα το μισό μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης έως ότου απορροφηθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και μόλις απορροφηθεί από όλο το μείγμα μαζί τότε σε ένα ταψάκι 20 X 20 εκατοστών που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και το έχουμε λιπάνει στη βάση αδειάζουμε το μείγμα μας το ισιώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και το κέικ μας είναι έτοιμο

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροKεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κίτρινο τυρί στο φούρνο!
Επόμενο άρθροΤέλεια λεμονόπιτα μαρέγκας!