Κοκκινιστό Κρέας

Συστατικά:

Κρέας 500g (μοσχάριχοιρινό) σε κύβους 3 -3,5 εκ περίπου
Λάδι
Ξίδι 9% 1,5 κουταλιά της σούπας
Κρεμμύδι 1 τεμ ψιλοκομμένο
Τοματοπολτός 1/2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι, πιπέρι για γεύση
2 φύλλα δάφνη

1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 1,5εκ λάδι και προσθέτουμε το κρέας.


Προσθέτουμε το ξύδι ανακατευουμε να πάρει χρώμα το κρέας και σκεπάζουμε το τηγάνι
Μετά από 2-3 λεπτά ξεσκεπάζουμε και ανακατευουμε για να εξατμιστεί το υγρό και σκεπάζουμε πάλι


Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μετά από 2-3 λεπτά.
Τέλος ανοίγουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι , τον πελτέ , αλάτι.
Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια μέσα στο κρέας μέχρι να χρυσίσουν
Μετά ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με κλειστό το καπάκι.


Στα μισά του χρόνο ανοίγουμε το καπάκι και βάζουμε 2 φιλαράκια δάφνη
Μετά από 3-4 λεπτά ξεσκεπάζουμε και αφαιρούμε την δάφνη.


Στο τέλος της μισής ώρας το κρέας τελικά θα πρέπει μαλακό και τρυφερό και η σάλτσα να έχει δέσει.

Σερβίρετε με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα αφράτη και γρήγορη
Επόμενο άρθροΗ πιο εύκολες Πατατόπιτες με τυρί