Μοσχάρι φιλέτο με λευκό κρασί 

Την περασμένη εβδομάδα έσφαξαν οι γονείς μου, οπότε τώρα έχω φρέσκο ​​κρέας στην κατάψυξη, φιλέτο, παϊδάκια, ψαρονέφρι, μάγουλα…!
Πάντα προσθέτω λευκό κρασί στα κρέατα, αλλά τις προάλλες ο φίλος μου ο Χάρης από τα Γρεβενα είχε ένα κρέας με βερμούτ.
Μου τράβηξε την προσοχή μιας και μου αρέσει το βερμούτ, αλλά δεν μπορώ να το πιω, γιατί με κάνει να νιώθω απαίσια, αλλά μου αρέσει .

Συστατικά:

1000γρ – 1200 γραμμάρια φιλέτο μοσχάρι (σε ένα κομμάτι)
1/2 ποτήρι βερμουτ ή κονιακ ή κρασί
Ελαιόλαδο
Κρόκος Κοζάνης
Πιπεριά
Κρεμμύδι
Αρακάς
Αλάτι
Πιπέρι

Παρασκευή:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε λωρίδες, πλένουμε την πιπεριά και κόβουμε σε λωρίδες.
Σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο, προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά και μερικές λωρίδες σαφράν.
Τοποθετούμε το φιλέτο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και το βερμούτ.
Βάζουμε στο φούρνο στους 200º, μόλις ροδίσει, τον αναποδογυρίζουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει σχηματιστεί.

Όταν ροδίσει και από τις δύο πλευρές, βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε φέτες για γεύση και προσθέτουμε τον αρακά.
Ποτίζουμε ξανά με τη σάλτσα.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρουμε σε μια πιατελα συνοδεία με μερικές πατάτες και τέλος!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ κολοκύθας με Κανέλα και Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΛαχταριστό φιλέτο κοτόπουλου “αλα κρεμ” με πιπεριές και μανιτάρια…