Κολοκυθάκια “Βάρκες”

Υλικά

3-4 Κολοκυθακια μεγάλα ή στο μέγεθος που θέλετε

Για τη γέμιση.
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
250 g κιμά.
2 κ.σ. τοματοπολτός.
Ψιλοκομένο άνηθο,
μαύρο, κόκκινο πιπέρι και αλάτι για γεύση.
φέτες ντομάτας
200 γρ κίτρινο τριμμένο τυρί.

Εκτέλεση

Για τη γέμιση. Βγάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό του κολοκυθιού κόβεται σε μικρά κομμάτια.
Βάλτε το σε ένα καυτό τηγάνι με βούτυρο, μαζί με το κρεμμύδι και τον κιμά.
Μετά από περίπου 10 λεπτά. προσθέτουμε τον τοματοπολτός. Προσθέστε άνηθο, μαύρο, κόκκινο πιπέρι και αλάτι για την γεύση.
Αραδιάζουμε τα σκαλιστά κολοκυθάκια σε ένα δίσκο και γεμίζουμε όμορφα με τη γέμιση.

Ο πυθμένας του ταψιού καλύπτεται με νερό και κλείνεται με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 40 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.
Στη συνέχεια, βγάλτε το τηγάνι και τακτοποιήστε τις φέτες ντομάτας καλα πάνω στα κολοκυθάκια, και πάνω τους, πασπαλίστε γενναιόδωρα τριμμένο τυρί. Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Τα σκάφη σερβίρονται με πασπαλισμένο άνηθο και προσθέτω τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΑυθεντική Κερκυραϊκή Παστιτσάδα
Επόμενο άρθροΑπλή και με ΤΕΛΕΙΑ γεύση…Όποιος έχει πατάτα στο σπίτι μπορεί να το κάνει.