Κολοκυθάκια Γεμιστά

Τα Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, αλλά πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχει καλύτερη γεύση με σάλτσα μπεσαμέλ 

Συστατικά:

6-8 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια
½ κιλό κιμά
3 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
1 φλιτζάνι ρύζι (μαγειρεμένο)

για τη Μπεσαμέλ
50γραμ. βούτυρο
50γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
400ml γάλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κρόκο αυγού

150 γρ τυρί Γκούντα

Παρασκευή:

Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Όταν κρυώσει προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, το σκόρδο και το αυγό.
Ξεφλουδίστε τα κολοκυθάκια (αν είναι μικρα, απλώς τα πλύνετε καλά και τα αφήνετε με τη φλούδα) και ανοίγετε τη μέση. Αλατίζουμε λίγο κάθε κολοκυθάκι και μετά τα γεμίζουμε με τη γέμιση.

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ

Προσθέτουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσέξτε να μην σας καεί.
Προσθέτουμε το αλεύρι και με μια ξύλινη κουτάλι ή το σύρμα ανακατέβουμε καλά για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι αλλά να μην καεί. Θα πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα.
Προσθέτουμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα μέχρι να απορροφηθεί το γάλα.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό, προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Η σάλτσα στην αρχή θα μοιάζει με ζυμάρι και σταδιακά θα γίνει κρεμμώδης.
Μόλις τελειώσει όλο το γάλα, η σάλτσα είναι έτοιμη και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και το κρόκο αυγού και ανακατεύουμε καλά να ενσωματηθούν τα υλικά.

Αραδιάζουμε τα κολοκυθάκια σε πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ. Ανάμεσα στα κολοκυθάκια της σάλτσας, προσθέστε
λίγο από τη μέση των κολοκυθιών, που έμεινε αφού τα adeiasate. Βάλτε μπαχαρικά.
Τρίβουμε το γκούντα (ή οποιοδήποτε άλλο τυρί) και το βάζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια.
Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με γιαούρτι ή τζατζικι.

ΠΗΓΗ: skopjeinfo.mk

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια για μνημόσυνο…
Επόμενο άρθροΚέικ Αμυγδάλου