Κολοκυθάκια με ντομάτα Ογκρατεν

Υλικά :

3 τεμ. μεσαία κολοκυθάκια
3 τεμ. μεσαίες ντομάτες
200 g κίτρινο τυρί
άνηθο
αλάτι
μαυρο πιπερι
200 ml. φρέσκο γάλα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι με
ελαιόλαδο

Προετοιμασία :

Κόβουμε τα πλυμένα κολοκύθια σε κύβους και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας. λάδι. Ρίξτε τα σε ένα κατάλληλο ταψί για το φούρνο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και λίγο τριμμένο τυρί. Τακτοποιήστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες από πάνω και πασπαλίζουμε ξανά με κίτρινο τυρί.

Ψήνουμε στο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, φτιάχνουμε ένα μείγμα γάλακτος, αυγών, αλευριού, αλατιού, πιπεριού. Αφαιρέστε το τηγάνι από το καί ρίξτε πάνω από το μείγμα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κίτρινο τυρί και ψήνουμε μέχρι να τελειώσει.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες της γιαγιάς με γιαούρτι
Επόμενο άρθροΘα θέλατε τηγανίτα; Ίσως με έναν καλό κρύο καφέ …