Κολοκυθάκια με τυρί στο φούρνο.

Υλικά

3 μεγάλα κολοκυθάκια
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 αυγό
200 γρ. παρμεζάνα
300 γρ. τσένταρ

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε με τα χέρια μας πολύ καλά.
Τα βάζουμε σ΄ένα μπολ και ρίχνουμε λίγο αλάτι,το σκόρδο σε σκόνη και το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα και το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος ρίχνουμε και λίγο απ το τσένταρ.

Ανακατεύουμε.Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ.Στρώνουμε καλά στον πάτο τη μισή ποσότητα απ τα κολοκύθια.
Βάζουμε από πάνω τυριά και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των κολοκυθιών.Στρώνουμε καλά.
Τελειώνουμε καλύπτοντας με τα τυριά που έχουν μείνει.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180° C.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΑλάδωτος Χαλβάς Πορτοκαλιού…Είναι πανεύκολος θα τον φτιάχνετε συνεχώς.
Επόμενο άρθροΑτομικά γλυκάκια της καρδιάς με καρύδι