Κολοκυθάκια σε σάλτσα σκόρδου-σόγιας

Υλικά (για 3 μερίδες):

Κολοκυθάκια – 3 τεμ.
Σάλτσα σόγιας – 40 ml
Σκόρδο – 2 σκελίδες.
Κορν φλαουερ – 2 κουταλιές της σούπας
Λάδι – 3 κουταλιές της σούπας.
Σουσάμι – προαιρετικό

Μαγείρεμα:

1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια. Ξεφλουδίστε το σκόρδο. Κόβουμε τα κολοκυθάκια ίσια με τη φλούδα σε μακριά μπαστουνάκια.
Μην κάνετε τα μπαστουνάκια πολύ λεπτά, διαφορετικά θα χάσουν το σχήμα τους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Αν το κολοκυθάκι είναι ώριμο με χοντρή φλούδα, καλύτερα να το ξεφλουδίσετε πρώτα.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Βάζουμε τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν,
γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, για 7-10 λεπτά.

3. Ετοιμάστε το ντρέσινγκ: Ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας με το κορν φλαουερ μέχρι να ομογενοποιηθούν, ώστε να μην υπάρχουν
σβώλοι. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατέψτε. Η ποσότητα του σκόρδου μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το γούστο σας.

4. Όταν τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα, περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας και σκόρδου.
Ανακατεύοντας συνεχώς, συνεχίζουμε να ψήνουμε τα κολοκυθάκια για άλλα 2-3 λεπτά, ώστε τα κολοκυθάκια να καλυφθούν από όλες τις πλευρές με μια πηχτή σάλτσα.
5. Είναι καλύτερα να σερβίρετε αμέσως κολοκυθάκια πασπαλισμένα με σουσάμι.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Лариса Рубцова

Προηγούμενο άρθροΚρεατοπιτάκια
Επόμενο άρθροΤραγανές μουσταρδάτες και λεμονάτες πατάτες φούρνου