Δείτε Επίσης: Κολοκυθοκαρατοκεφτέδες | Κολοκυθόπιτα… θα ζητούν επιπλέον μερίδα, χωρίς να ξέρoυν ότι είναι κολοκυθάκια!

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Υλικά συνταγής

ανθοί κολοκυθιών: 20 μεγάλοι
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
φρέσκα κρεμμυδάκια: 2 ψιλοκομμένα
κρεμμύδι ξερό: 1 ψιλοκομμένα
κουκουνάρι: 50 γρ.
ρύζι καρολίνα ή μακρύκοκκο: 100 γρ.
καρότο: 1 μικρό, τριμμένο
μαϊντανός ή άνηθος: 2-3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
ντομάτα: 1 ο χυμός της
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρείτε με προσοχή (με τα δάχτυλα ή με ψαλίδι) το μίσχο από κάθε κολοκυθοανθό. Φροντίζετε να μη σπάσουν τα πέταλά τους για να μπορείτε να τους γεμίσετε.
Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι (κρατάτε λίγο για το ταψί) και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το κουκουνάρι και το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Ρίχνετε το καρότο, τον άνηθο ή το μαϊντανό και τα σοτάρετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνετε το χυμό ντομάτας.
Προσθέτετε κατόπιν 1/2 φλιτζάνι νερό και σβήνετε τη φωτιά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη γέμιση στο σβηστό μάτι για να απορροφηθούν οι χυμοί της και να μαλακώσει το ρύζι.
Ανοίγετε με προσοχή τους ανθούς και τοποθετείτε μέσα λίγη γέμιση. Ραντίζετε με λίγο νερό (ή και με λίγο λάδι) τις άκρες των ανθών και τις στρίβετε ελαφρά για να κλείσουν και να μην αφήσουν τη γέμιση να βγει με το ψήσιμο.
Βάζετε τους κολοκυθοανθούς στην κατσαρόλα και τους περιχύνετε 1 φλιτζάνι νερό. Τους μαγειρεύετε για 15′-20’’. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν χρειαστεί, συμπληρώνετε επιπλέον λίγο ζεστό νερό για να μη στεγνώσουν οι κολοκυθοανθοί.

Δείτε Επίσης: Κολοκυθοκαρατοκεφτέδες | Κολοκυθόπιτα… θα ζητούν επιπλέον μερίδα, χωρίς να ξέρoυν ότι είναι κολοκυθάκια!

ΠΗΓΗ: Roula Karipis

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστή σοκολατόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτας!
Επόμενο άρθροΑγκινάρες αλά Πολίτα