Κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο

Η Συνταγή είναι του chef alexios Nikoloutsopoulos

Υλικά:

1,5 κιλό κολοκύθια
Αρκετούς κολοκυθοκορφάδες. ψιλοκομμένους Προαιρετικό υλικό.
5 αυγά μεσαία (κτυπημένα σε ομελέτα)
150 gr ελαιόλαδο
250 gr μυτζήθρα Κρήτης
300 gr φέτα ήπειρος
250 gr γραβιέρα Νάξου
40 gr δυόσμο ψιλοκομμένο
40 gr άνηθο ψιλοκομμένο
Ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
Αλάτι για τα κολοκύθια (για το στύψιμο)
1κ/γ αλάτι για το μείγμα
Πιπέρι φρέσκο τριμμένο
1 φακελάκι baking powder (3,5 κ.γ.)
20 γρ. βούτυρο για το ταψί
30 γρ. σουσάμι για το ταψί
Λίγη τριμμένη φρυγανιά η καλαμποκάλευρο
60 gr φρυγανιά για το μείγμα
60 gr καλαμποκάλευρο για το ταψί

ταψί στρογγυλό νούμερο 30

Εκτέλεση συνταγής:

Πλένουμε καλά και τρίβουμε τα κολοκύθια με έναν τρίφτη σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζουμε με αρκετό αλάτι τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να τραβήξουν για 15 λεπτά.
Πιέζουμε με δύναμη μέσα στο σουρωτήρι τα κολοκύθια με τα χέρια μας καλά να βγάλουν τα ζουμιά τους αυτό το κάνουμε μερικές φορές!

Όταν τα κολοκύθια αρχίζουν και βγάζουν ελάχιστο νερό τότε τα μεταφέρουμε σε μια γαβάθα όπου εκεί θα ανακατέψουμε μαζί όλα τα υλικά.
Αρχίζουμε και ρίχνουμε μέσα στα κολοκύθια τα κρεμμύδια χλωρό και ξερό συνεχίζουμε με τον άνηθο και το δυόσμο ψιλοκομμένα και τους κολοκυθοκορφάδες ψιλοκομμένους προσθέτουμε το ελαιόλαδο το αλάτι και το πιπέρι μαζί και τα αυγά κτυπημένα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συνεχίζουμε προθέτοντας όλα τα τυριά το baking powder και την τριμμένη φρυγανιά ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένας χυλός και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας ρίχνουμε την φρυγανιά και το σουσάμι στον πάτο του ταψιού και τοποθετούμε το υλικό το μείγμα από τα κολοκύθια μέσα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα τέλος πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και πολύ λίγη φρυγανιά η καλαμποκάλευρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

Πρώτη επιλογή είναι να ψήσουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς στην μεσαία σκάρα του φούρνου για 40 με 50 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να σταθεροποιηθεί η πίτα! µεχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Δεύτερη επιλογή είναι να ψήσουμε στην αντίσταση του φούρνου στο πάνω κάτω στην μεσαία σκάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να σταθεροποιηθεί η πίτα! µεχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια γεμιστά με κοτόπουλο!
Επόμενο άρθροΚρεμμύδια στιφάδο με κοτόπουλο