Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Υλικά

Λεπτά φύλλα κρουστας 400 γραμμάρια
κολοκύθα 1,2 κιλά
ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού
σταφίδες 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
καρύδια 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού (1/2 φλιτζάνι αλεσμένο, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο)
λάδι 1 φλιτζάνι καφέ
κανέλα 1/2 κουτ
ζάχαρη άχνη 1/2 φλιτζάνι τσαγιού

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα της συνταγής της κολοκυθόπιτας είναι η προετοιμασία της κολοκύθας.
Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και μετά την τρίβουμε. Ρίχνουμε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει το νερό της κολοκύθας και να έχουμε μια παχύρρευστη πάστα.
Προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα και τις σταφίδες και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

Αφού κρυώσει το μείγμα της κολοκύθας, ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα, βουτυρώνουμε ελαφρά το φύλλο και βάζουμε λίγο από το μείγμα στη στενή άκρη της, στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε το ρολό στο ταψί. Αραδιάζουμε τα ρολλά από τα πλαϊνά προς το κέντρο του ταψιού.
Αν χρησιμοποιείτε πολύ λεπτά φύλλα, χρησιμοποιήστε δύο, όχι μία, για να μην σκίζονται στο γύρισμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τυλίγοντας τα ρολά μέχρι να εξαντληθούν τα φύλλα και το μείγμα. Τέλος αλείφουμε τα φύλλα με βουτυρο απο πάνω

Η κολοκύθοπιτα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει, κάτι που διαρκεί περίπου 50 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε την κρυωμένη πίτα με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑφράτη καρυδόπιτα με βελούδινη κρέμα…
Επόμενο άρθροΤο κιουνεφέ της Πόλης