Kαραμελωμένη Κρεμμυδόπιτα

Λοιπόν, λαχτάρισα εδώ και λίγες μέρες καραμελωμένη κρεμμυδόπιτα με έτοιμη ζύμη σφολιάτα.

Υλικά

2 κρεμμύδια μέτρια
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ,
1 πρέζα τσίλι,
1 πρέζα θυμάρι,
1 πρέζα ρίγανη,
μαύρο πιπέρι
1 κσ ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
Λάδι
Βούτυρο

Εκτέλεση

Έβαλα λάδι και βούτυρο σε ένα τηγάνι με μεταλλική λαβή, πρόσθεσα κάρυ, τσίλι, θυμάρι, ρίγανη, μαύρο πιπέρι,
ζάχαρη (ηθελα μαυρη, αλλά δεν ειχα, οπότε εβαλα λευκή), και σκόρδο ψιλοκομμένο.
Έκοψα το κρεμμύδι στα 2 και το έβαλα στο τηγάνι, το έψησα σε μέτρια φωτιά με καπάκι.
Όταν μαλακώσανε, το σκέπασα με σφολιάτα και τα τύλιξα ελαφρά τα κρεμμύδια.

Το βάζω να ψηθεί στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Όταν ψηθηκε η σφολιάτα, το έβγαλα και το αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
Μπορεί να σερβιριστεί με πράσινη σαλάτα.
Σε όποιον αρέσουν τα κρεμμύδια έγινε καλός συνδυασμός με τη ζύμη και μπορείτε να το δοκιμάσετε.

Καλή και επιτυχημένη μέρα σε όλους.

Προηγούμενο άρθροΠίτα χειροποίητη με γέμιση κρέμα τυριού.
Επόμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες με πατάτες σε χύτρα ταχύτητας