Κολοκυθόπιτα

Υλικά:

3 αυγά
100 ml λάδι
500 γραμμάρια τριμμένα αποξηραμένα κολοκύθια
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
100 γραμμάρια τυριού (φέτα ή λίγο λιπαρό τυρί)
300 g αλεύρι
1 φακ μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές ξινή κρέμα ή Γιαούρτι
5 κουταλιές της σούπας
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε λίγο αλάτι και στραγγίζουμε καλά από το υγρό που
απελευθερώνουν. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Βάλτε 3 αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε λάδι, κολοκυθάκια, κρεμμύδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό,
τριμμένο τυρί, ξινή κρέμα, σιμιγδάλι, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και αλεσμένο
πιπέρι.


Χτυπήστε ελαφρά τη μάζα αυτή για να συνδυάσετε και ρίξτε σε ένα καλούπι 20 × 30 εκ που
πασπαλίστηκε προηγουμένως με αλεύρι.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά για να γίνει κίτρινο.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣτριφτή Τυρόπιτα…όλοι ήταν ενθουσιασμένοι και ζήτησαν τη συνταγή
Επόμενο άρθροΈνα πολύ ελαφρύ, αρωματικό και γευστικό πιάτο με μελιτζάνα