Κολοκυθόπιτα με Μοτσαρέλα

Συστατικά

1 κιλό κολοκυθάκια
αλάτι
πιπέρι
1/4 ματσάκι δυόσμο
2 κ.σ. άνηθο
4 αβγά
400 γρ. τριμμένη σκληρή μοτσαρελα
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
20 γρ. καλαμποκάλευρο, για το ταψί
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια πιέζοντας για να βγάλουν όλη την υγρασία τους. Αφήνουμε για 20 λεπτά.
Βάζουμε τα κολοκύθια σε μια πετσέτα και πιέζουμε καλά να φύγει η υγρασία και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Κόβουμε τον δυόσμο και τον άνηθο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ με τα κολοκύθια.
Προσθέτουμε τα αυγά, το μισο τυρι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο και το αλάτι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρι με τα χέρια μας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με κόκκινο ρύζι….βοηθά στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης
Επόμενο άρθροΚέικ γιαουρτιού (χωρίς αλεύρι)