Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

Η πιο εύκολη κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο, με απίθανη γεύση και μυρωδάτα φρέσκα υλικά που θα σας τρελάνουν

Υλικά

4 κολοκυθάκια 650 γρ.
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι όχι γεμάτο

2 κρεμμύδια 150 γρ.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

3 μέτρια αυγά
1 κουταλάκι αλάτι όχι γεμάτο
100 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μισό μάτσο δυόσμο
50 γρ. γραβιέρα
120 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γρ. τυρί φέτα

1,5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά

ταψί 30-32 εκ

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη.Τα βάζουμε σ ένα στραγγιστήρι τα αλατίζουμε και τ αφήνουμε 5-10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες.Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη.Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν
Πιέζουμε με τα χέρια μας πολύ καλά να φύγουν όλα τα υγρά απ τα κολοκύθια.
Τα βάζουμε σ ένα μπολ και προσθέτουμε τ αυγά,το γάλα,το λάδι,τον δυόσμο,τη γραβιέρα,τα κρεμμύδια,το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν κουταλιά κουταλιά ανακατεύοντας συνεχώς.Τέλος ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Λαδώνουμε το ταψί μας με 1,5 κουταλιά ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με την μισή φρυγανιά και το κορν φλάουερ απ τις 2 κουταλιές.

Αδειάζουμε το μείγμα μας και το στρώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού.Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα φρυγανιάς-κορν φλάουερ.Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά.
Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε να σταθεί λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κολοκυθόπιτα ρολό σιροπιαστή

Κολοκυθόπιτα ρολό σιροπιαστή

Υλικά

Για την γέμιση:
1 κιλό τριμμένη κολοκύθα
1/2 φλυτζάνα ψιλό σιμιγδάλι
1/2 φλυτζάνα τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 φλυτζάνα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλυτζάνα σταφίδες ξανθές
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Βούτυρο για το αλλειμα των φύλλων

Για το σιρόπι:
1 φλυτζάνα νερό
2 φλυτζάνες ζάχαρη
1/2 λεμόνι
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Σ ένα στραγγιστηρι ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα και την πιέζουμε να φύγουν τα υγρά.
Την τοποθετούμε σ ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Παίρνουμε δύο φύλλα τα αλλειφουμε με βούτυρο λιωμένο,και βάζουμε τη γέμιση.


Τα κάνουμε ρόλο,και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

Όταν τελειώσουμε με όλα τα φύλλα, αλείφουμε και από πάνω βούτυρο,και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς ή για 45 λεπτά.

 


Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βραζουμε τα υλικά,και όταν το σιρόπι αρχίζει να κοχλάζει με πολλές φουσκάλες, αποσύρουμε απ τη φωτιά.
Σιροπιαζουμε την πίτα,(κρύα πίτα, καυτό σιρόπι),και….όταν κρυώσει απολαμβάνουμε….🤗🍽

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤιραμισού με φυστίκι αιγίνης
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου