Καλοκαιρινή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο όπως την έφτιαχνε η γιαγιά με μπόλικο τυράκι φέτα και μυρωδικά που με ταξιδεύουν σε εκείνα τα καλοκαιρινά απογεύματα στην αυλή της κάτω από την δροσιά των λουλουδιών… μια σούπερ λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο της γιαγιάς

Συστατικά

500γρ τριμμένα (χωρίς υγρά) Κολοκύθια
100γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ Τυρί φέτα
100γρ Γιαούρτι
2 Αυγά
2 κομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
1 ματσάκι Άνηθο
1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
Αλάτι
Πιπέρι
1 Ξύσμα Λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Τρίβουμε τα κολοκυθιά και τα ζουλάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους . Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια , τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί, τα κρεμμυδάκια , το ελαιόλαδο ,το ξύσμα λεμονιού, αλάτι , πιπέρι.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι 26 εκ (θέλουμε να είναι λεπτή στρώσει για να ψηθεί καλά) και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα .
Ρίχνουμε από πάνω επιπλέον τυράκι και πασπαλίζουμε με πινέλο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 55 λεπτά και στα μισά του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Η Συνταγή είναι από το

Προηγούμενο άρθροΓλυκό με ΚΡΕΜΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Επόμενο άρθροΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ με 7 υλικά…στοιχεία που την καθιστούν ξεχωριστή