Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Η πιο εύκολη Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο σε 10 λεπτά, με απίθανη γεύση και μυρωδάτα φρέσκα υλικά

Υλικά

5 XL αυγα
120 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
75 ml λάδι
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
120 γραμμάρια κίτρινο τυρί τσένταρ
1 κρεμμύδι μεγαλο ή 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μικρα ή 1 μεγαλο καρότο
700 γρ κολοκυθάκια τριμμένα
μισό κουταλάκι του γλυκού μειγμα καρύκευμα (δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι)
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180°C.
Καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος μια μικρότερη φόρμα για κέικ, διαστάσεων 20 εκ. Χ 28 εκ. ή παρόμοιο.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το λάδι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινισμένο.(την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να βάλω το μισό
κορν φλάουρ)
Προσθέστε τριμμένο κολοκυθάκι, (αυτή την περίοδο τα κολοκυθάκια είναι πολύ φρέσκα και δεν χρειάζονται ξεφλούδισμα, απλά πλύνετε και στεγνώστε)
τριμμένο καρότο, τυρί τριμμένο και κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ό,τι χρησιμοποιήσεις εγώ χρησιμοποίησα κρεμμύδι) και τα συνδυάζεις όλα με μια
σπάτουλα και τέλος προσθέτεις αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ιταλικό καρύκευμα.

Ρίξτε την έτοιμη μάζα σε μια μικρή φόρμα ή ό,τι άλλο έχετε

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

και ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτά, την έψησα σχεδόν μια ώρα.
Αφαιρούμε την ψημένη πίτα με χαρτί ψησίματος και την αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε την κρύα πίτα και τη σερβίρουμε με γιαούρτι…..εξίσου καλή κρύα η πίτα. (αν μεινει κάτι για εσάς)

Η Συνταγή είναι από το receptinabrzinu.info

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκια Κολοκυθόπιτα

Ρολάκια Γλυκιάς κολοκυθόπιτας

Σας προσφέρω μια τραγανή και ζουμερή κολοκυθόπιτα με έτοιμο φύλλο, καρύδια και κανέλα. Είναι Τραγανη, ζουμερή και εύκολη να προετοιμαστεί.

Υλικα:

1 πακετ φύλλο κρουστας
800 g κολοκύθας τριμμένη
200g. ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας μέλι
20 g. Κανέλα
200 g καρύδια τριμμένο
200 gr. βουτυρο λιωμένο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα και την ζαχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε πολυ καλά.
Λαδώνουμε το ταψί μας και τις πλευρές λιγο.
Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε στην μέση καθετα.
Περνουμε το πρώτο μισο το αλειφουμε με βούτυρο και απο πάνω βάζουμε το δευτερο και αλειφουμε κι αυτό.
Κάτω στην στενη πλευρα απλώνουνουμε 2 κσ κολοκυθα μειγμα, 1/2 σουπας μέλι και τυλίγουμε 2 στροφές
Στο υπολοιπο φύλλο πασπαλίζουμε καρύδι, ζαχαρη άχνη, κανέλα και συνεχίζουμε το τύλιγμα και τοποθετουμε στο ταχί μας
Κάνουμε το ίδιο μεχρι να εξαντληθούν τα υλικά.
Μόλις τελειώσουμε αλείφουμε από πάνω με βούτυρο καλά όλα τα ρολά και πασπαλίζουμε με ζαχαρη.
Ψήνουμε στους 170ºC στον αέρα για 20′ για να ροδίσουν καλά.
Μόλις κρυώσουν τα καραμελένια φύλλα, τα πασπαλίζουμε με αχνη ζαχαρη.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με τυρί…αυτά τα κεφτεδάκια είναι τόσο αφράτα και ζουμερά
Επόμενο άρθροΚέικ Βανίλιας με μήλα! Εξαιρετικό γρήγορο κέικ και με πολύ δροσιστική γεύση…