Μελιτζανόπιτα με μανιτάρια με 3 κοθρους 

Υλικά

Γέμιση:
3 μελιτζάνες φλάσκες ψημένες στον φούρνο ολόκληρες ,5 μεγάλα κρεμμύδια και 10 άσπρα μανιτάρια!
Προσθεσα 200 γρ ρεγκάτο , 4 αυγά και 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες στα καρβουνα,αλάτι, πιπέρι, 1κσ γλυκό τραχανά και γλυκιά καπνιστή πάπρικα!

Συνταγή για την ζύμη.
1300 γρ αλευρι μισό ΚΟΥΛΑ μισό ΜΑΝΑ!
650 γρ νερό
40 γρ λάδι
40 γρ ξυδι
25 γρ αλάτι
για 12 φύλλα των 170 γρ !

Διαδικασία

1) Άνοιξα 2 φύλλα και τα έψησα σε δύο ταψιά για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς!
2) Άνοιξα 1 φύλλο και το έβαλα πάνω και έξω από το ταψί!
3) Άνοιξα 1 φύλλο και το έκοψα σε λωρίδες για να κάνω τον πρώτο κόθρο!
Έριξα λίγο ρεγκάτο στον κόθρο!

4) Άνοιξα 3 φύλλα και τα έβαλα πάνω από το πρώτο!
Μάζεψα τον κόθρο!
Έβαλα την μισή γέμιση!


Τοποθέτησα τα 2 προψημένα φύλλα
Έβαλα την υπόλοιπη γέμιση!


5) Άνοιξα 2 φύλλα πάνω από την γέμιση!
Έβαλα λαδόκολλες πάνω από τον πρώτο κόθρο!

Άνοιξα 2 φύλλα !

Δημιούργησα τον δεύτερο κόθρο!
Έβαλα λαδόκολλες !


Άνοιξα ένα φύλλο και έκοψα το μισό για την μέση!


Έριξα ρεγκάτο γύρω του και μάζεψα τον τρίτο κόθρο!


Έβγαλα τις κεντρικές λαδόκολλες και μάζεψα τον δεύτερο κόθρο!
Έκοψα λωρίδες από το υπόλοιπο μισό φύλλο και τις έβαλα ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο κόθρο, έτσι ώστε να έχουν όλα τα κομμάτια 4 φύλλα από πάνω!
Ανέβασα τον πρώτο κόθρο και χάραξα σε 42 κομμάτια έτσι ώστε να έχουν όλα τα κομμάτια κόθρο!
Δεν λάδωσα το ταψί ούτε το πρώτο φύλλο!
Λάδωσα τα υπόλοιπα με ηλιέλαιο!


Την έψησα την επόμενη το πρωί για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς!

Η Συνταγή είναι από το Δείξε μου το φύλλο σου

Προηγούμενο άρθροΜαγειρεμένο κρέας στο τηγάνι με λαχανικά…απλό και νόστιμο φαγητό
Επόμενο άρθροΛουκουμαδάκια των Χριστουγέννων είναι μια παραδοσιακή συνταγή.