Κολοκυθόπιτες γεμιστές στο τηγάνι

Αυτές οι πίτες είναι πολύ νόστιμες και σχετικά γρήγορες, μπορείτε να τις φτιάξετε και με γέμιση μανιταριών, φιλέτο κοτόπουλου.
Αν σας περισσέψει βραστό κρέας/κοτόπουλο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στη γέμιση

✅ Υλικά

Κολοκυθάκια – 500/600 γρ.
Αυγά – 1
Αλεύρι – 4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι, πιπέρι – για γεύση
Μικρό κρεμμύδι – 1 τεμ
Μικρό καρότο – 1 τεμ
Μυρωδικά (μαιντανός – άνηθος)
Σκελίδα σκόρδο – προαιρετικά
Μπέικιν πάουντερ στην άκρη ενός μαχαιριού.

✅ Γέμιση

Κιμάς κοτόπουλο – 300 γρ
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Καρότο – 1 τεμ
Μουστάρδα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Πράσινο κρεμμύδι/χόρτα
Αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά – για γεύση

✅ Προετοιμασία

Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε τα καρότα σε μέτριο τρίφτη, τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε κιμά, αλάτι, πιπέρι, καρυκεύματα κατά βούληση, μαγειρεύουμε
μέχρι να είναι έτοιμα, προσθέτουμε στο τέλος τη μουστάρδα, προσθέτουμε φρέσκα κρεμμυδάκια/χόρτα ψιλοκομμένα στην τελική γέμιση και αφήνουμε στην άκρη.

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και με τα χέρια μας βγάζουμε το περιττό ζουμί.
Προσθέστε τριμμένο καρότο σε μέτριο τρίφτη, τριμμένο κρεμμύδι, προσθέστε το αυγό, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι, αλάτι, τα μυρωδικά.
Τηγανίζουμε σε προθερμασμένο τηγάνι με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά.
Το απλώνουμε με ένα κουτάλι και το ισιώνουμε, σχηματίζουμε μια στρογγυλλη πιτα της επιθυμητής διαμέτρου,

μεγαλύτερο/μικρότερο, μεγαλύτερο – 3 κουταλιές το καθένα, μικρότερα – 2 κουταλιές το καθένα (τηγανίζουμε κάτω από το καπάκι μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά στην μια πλευρά – σκεπάζουμε με την άλλη πλευρά

Τηγανίζουμε άλλα 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά κάτω από το καπάκι.
Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί στη γέμιση, πασπαλίστε πάνω από τον κιμά.
Λατρεύω τέτοιες πιτες με μία σάλτσα γιαουρτιού.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧριστουγενιάτικα Μπισκότα με γέμιση
Επόμενο άρθροΤσακιστές Πατάτες με σάλτσα και τυρί