Κολοκύθα Παρμεζάνα 💞💞💞

Ένα σούπερ νόστιμο και αλμυρό πιάτο😋

Υλικά

1 κιλό κολοκύθα
200 γραμμάρια κασέρι
250 γρ μοτσαρέλα
150 γρ Ζαμπόν μαγειρεμένο
5 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο για γεύση
Αλατοπίπερο
Φρέσκο ​​θυμάρι.

Μέθοδος:

Αφού καθαρίσουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε λεπτές φέτες, αλευρώνουμε κάθε φέτα και τις μοιράζουμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει προηγουμένως πασπαλισμένο με τριμμένη φρυγανιά.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, βάλτε από πάνω φέτες ζαμπόν, την κομμένη σε φέτες κασέρι, την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα, ένα πασπάλισμα με τυρί παρμεζάνα και λίγο λάδι.

Κάνουμε άλλη μια ίση στρώση και μετά κλείνουμε με την κολοκύθα, αλάτι, πιπέρι, πασπαλίζουμε με τυρί, τριμμένη φρυγανιά, λίγο θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για τα πρώτα 25 λεπτά σκεπασμένο και μετά χωρίς να ροδίσει.

Δηλαδή, μέχρι να ψηθεί καλά η επιφάνεια της κολοκύθας, περίπου 15 λεπτά, αν χρειάζεται, ανάψτε το Grill για τα τελευταία 5 λεπτά.
Όσο περισσότερο ξεκουράζεται, τόσο καλύτερο γίνεται, ώστε να μπορείτε να το κάνετε εύκολα ακόμα και πολύ νωρίτερα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα που σε ταξιδεύει…Νόστιμη, ζουμερή και λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΠατάτες Στιφάδο