Κολυβόζμος Παραδοσιακή Συνταγή Λέσβου

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Αυτή η συνταγή για Κολυβόζμο από τη Λέσβο μοιάζει απλά υπέροχη! Μου αρέσει που χρησιμοποιεί σιτάρι αντί για ρύζι, δίνοντας στο γλυκό μια πιο πλούσια γεύση και υφή. Το ψημένο αλεύρι και το κορν φλάουρ προσθέτουν μια ωραία κρεμώδη υφή, ενώ η ζάχαρη, η κανέλα και η μαστίχα Χίου φροντίζουν για μια γλυκιά και αρωματική γεύση που σίγουρα θα σας αρέσει.

Υλικά

1530 γρ Ζωμό απο Βρασμένο Σιτάρι
150 γρ Αλεύρι Ψημένο
40 γρ Κορν φλαουερ
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
1 Δάκρυ Μαστίχας Χίου

Για Διακόσμηση
Τριμμένο Καρύδι και Σκόνη Κανέλας

Υλικά

Εχω βάλει από το προηγούμενο βράδυ το σιτάρι στο νερό να μουλιάσει την επόμενη μέρα το βράζουμε για μιάμιση με δύο ώρες μέχρι
να μαλακώσει το σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα αδειάζω το ζουμί από το σιτάρι στο multi βάζω μία ποσότητα από τη ζάχαρη που σας δίνω μαζί με ένα δάκρυ
από μαστίχα και το αλλεθω
Ρίχνω τη ζάχαρη με τη μαστίχα μέσα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνουμε όπως κοσκινισμένα και το ψημένο αλεύρι με το κορν φλάουερ
και προσθέτω και τα μπαχαρικά

Για να φτιάξουμε το ψημένο αλεύρι βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα την ποσότητα από το αλεύρι που σας δίνω ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 10 με 15 λεπτά μέχρι να πιάσουμε και κιτρινιζει
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε πολύ χαμηλή ένταση ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να διαλυθούν το ψημένο αλεύρι με το corn flour και h ζάχαρη
Oταν Τελικά θα δείτε ότι θα έχουμε μία αρκετά παχύρευστη κρέμα δεν θέλει κάτι ιδιαίτερο βράσιμο

H κρέμα μας θα είναι έτοιμη όταν στην επιφάνεια της θα βγαινουν φουσκάλες
Σε αυτή τη φάση κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και σερβίρουμε αμέσως σε μπολάκια πραγματικά πόσο υπέροχη και βελούδινη κρέμα έχουμε και αρκετά
υγιεινή θα έλεγα
Μόλις σερβίρουμε την κρέμα στα μπολάκια απευθείας πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και σκόνη κανέλας

Προηγούμενο άρθροΓλυκό κουταλιού κολοκύθα 🎃
Επόμενο άρθροΩραία λαχταριστή κασερόπιτα