Κασερόπιτα

Υλικά

8 φύλλα κρούστας
3 αυγά
400 γρ.μαλακα τυριά η μιξ τυριών
200 κρέμα γάλακτος
400 γάλα συμπυκνωμένο Νουνού (όχι αραιωμένο)
3 κουταλιές ελαιόλαδο για το μίγμα
λίγο αλάτι αν τα τυριά σας δεν είναι αλμυρά
και λίγο λάδι για τα φύλλα
ταψακι 30αρι

Πώς να φτιάξουμε την πιτα

Μαζεύουμε τα υλικά μας στο πάγκο εργασίας ξεκινάμε πρώτα μετά αυγά χτυπάμε λίγο μπορείτε να τα κάνετε και με το μίξερ το ηλεκτρικό θα αφρατέψουν πιο καλά δεν έχετε πρόβλημα (όμως και με το σίγμα χτυπιούνται μία χαρά) θα ρίξουμε το γάλα
Αφού ρίξουμε το γάλα θα ανακατέψουμε λίγο με το σύρμα όλη η διαδικασία είναι τρία λεπτά τώρα θα ρίξουμε την κρέμα γάλακτος, θα ρίξουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη αυτά που χτυπήσαμε ένα λεπτό να ενσωματωθούν

Εχουμε τρίψει τα τυριά μας, λαδώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε τα φύλλα μας, ξεκινάμε και στρώνουμε τα πρώτα 2 φύλλα στην βάση λαδώνουμε λίγο και βάζουμε άλλα δύο φύλλα και ότι περισσευει απο φύλλα το διπλώνουμε βάζουμε και μέσα
Δηλαδη εστρωσα τα 2 λαδωμένα κατω και μετα άλλα δύο από πάνω τώρα αλλάδωτα θα ρίξουμε λιγο μείγμα των τυριών παντού και ετσι θα συνεχίσουμε για να φτιαξουμε την κασερόπιτα μέσα σε 5 λεπτά
Εν αλλαξ θα βάζουμε 2 φύλλα θα ρίχνουμε τυρια το ίδιο μέχρι να τελειώσουν. θα κρατήσουμε για από πάνω δύο φύλλα τα οποία θα τα βάλουμε διπλωμένα
απο πάνω. Οτι περισσεύει στα τελευταία φύλα το κόβουμε. Λοιπόν εδώ θα λαδώσουμε γύρω-γύρω τα φύλλα όλο το φύλλο από πάνω. Χαρακωνουμε καλά και καλο είναι να μην τρυπήσουμε το κάτω-κάτω φύλλο αν θέλετε σε μικρά κομμάτια ή μεγάλα όπως σας βολεύει

Τώρα από το μίγμα που χτυπήσαμε των αυγών το γάλα και την κρέμα θα ρίξουμε από πάνω παντού γύρω γύρω. Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 30-40 λεπτά αναλογα το φουρνο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚολυβόζμος Παραδοσιακή Συνταγή Λέσβου
Επόμενο άρθροΤρουφάκια Μανταρίνι