Συστατικά
  • 1 ½ φλ. σουσάμι
  • 2 κριθαρένια παξιμάδια
  • 1 ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 3 κ.σ. τριμμένη καρύδα
  • ½ φλ. κρασί
  • Έως 6 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρασί.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε το σουσάμι έως ότου παίρνει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  3. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στο μπλέντερ ρίχνουμε το μισό από το σουσάμι, τα κρίθινα παξιμάδια και τις σταφίδες στραγγισμένες.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν όλα.
  6. Μπορείτε να προσθέσετε έως 6 κ.σ. νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει μιθα εύπλαστη ζύμη.
  7. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και καλύπτουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.
  8. Σερβίρουμε αμέσως ή τα διατηρούμε σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Προηγούμενο άρθροΚέικ Μήλου…
Επόμενο άρθροΧτυπητή…ο πιο δημοφιλής μεζές στη Βόρεια Ελλάδα