Κορμός ή Μωσαϊκό με 3 μόνο υλικά

Είναι το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων! Ποιος από εμάς δεν περίμενε το μεσημέρι που θα κοιμηθεί η γιαγιά, για να κάνει… επιδρομή στην κατάψυξη για να κόψει ένα μεγάλο κομμάτι «κορμό» ή αλλιώς «σαλάμι» γλυκό; 

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης

Εκτέλεση

Σπάσε την κουβερτούρα σε κομμάτια μέσα σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα. Ανακάτευε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα. Προαιρετικά (για πιο πλούσια γεύση και άρωμα) πρόσθεσε μία βανίλια και 1 κ.σ. από το αγαπημένο σου λικέρ, ανακάτεψε ξανά και σβήσε το μάτι της κουζίνας. Σπάσε τα μπισκότα με τα χέρια και πρόσθεσέ τα στο σοκολατένιο μείγμα. (Αν σου αρέσουν, μπορείς να προσθέσεις μερικά σπασμένα αμύγδαλα).
Κόψε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου (λαδόχαρτο)και τοποθέτησέ το πάνω από ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Άδειασε προσεχτικά το μείγμα και τύλιξέ το σαν ρολό. Τοποθέτησέ το στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει. Το γλυκό σου είναι έτοιμο! Ξετυλίγεις, κόβεις σε φέτες και σερβίρεις! (Η ασπρίλα που βλέπετε είναι γιατι μολις βγηκε από την κατάψυξη)

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα καραμέλας
Επόμενο άρθροΤούρτα με κρέμα του Καφέ…πολύ εύκολη και εντυπωσιακή