Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

Υλικά

250γρ κουβερτούρα γάλακτος,
250γρ ζαχαρούχο γάλα
35γρ βούτυρο

170γρ μπισκότα πτι-μπερ
170γρ αναμεικτους ξηρούς καρπούς ψημενους,
100γρ κρανμπερις
100 γρ κουβερτούρα
φουντούκια.

Εκτέλεση

Έλιωσα σε μπεν μαρι (μπορείτε και στα μικροκύματα) την κουβερτούρα γάλακτος με ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο.
Σε ένα μπολ έσπασα τα μπισκότα πτι-μπερ σε μικρά κομμάτια, έριξα τους αναμεικτους ξηρούς καρπούς ψημενους, κρανμπερις, πρόσθεσα το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψα μέχρι να
ομογενοποιηθουν όλα τα υλικά.
Έβαλα μεμβράνη σε μία μικρή φόρμα του κέικ με τρύπα (το κάνω σε μακροστενη φόρμα αλλά για αλλαγή το έβαλα σε στρογγυλή) και έριξα το μείγμα πιέζοντας το.
Το σκέπασα με μεμβράνη και το τοποθέτησα στο ψυγείο για να σφίξει. Αν το φτιάξετε σε στρογγυλή φόρμα προσέξτε να βάλετε μεμβράνη και στην τρύπα.
Μόλις πάγωσε έλιωσα την άλλη κουβερτούρα και πασπαλισα με φουντούκια.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Alice Chavela

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με μακαρόνια
Επόμενο άρθροΣούπα με κολοκυθάκια και ντομάτα…ελαφριά χωρίς κρέας