Τσουρεκάκια κανέλας με γλάσο

Υλικά

Ζύμη:

250 ml γάλα
550-600 γραμμάρια αλεύρι
7 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
80 γραμμάρια ζάχαρη
80 γρ βούτυρο
2 αυγα
Μια πρέζα αλάτι

Γέμιση:
120 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
10 γραμμάρια κανέλας (μπορεί και περισσότερο) ή κακάο

Γλασσο :
170 γρ τυρί κρέμα
40 γραμμάρια βούτυρο
100 g αχνη ζαχαρης
Βανίλια για γεύση

Εκτέλεση

Ανακατευουμε το αλεύρι + μαγιά, χτυπάμε τ’αυγά σε θερμοκρασία δωματίου με ζάχαρη και αλάτι, λιωμένο βούτυρο, ζεστό γάλα, ζυμώνουμε τη ζύμη, αφήνουμε σκεπασμένη για 1,5 ώρα.

Τεντώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας σε τετράγωνο και διπλώνετε σε φάκελο, τη βάζετε στο τραπέζι με την ραφή προς τα κατω, τη σκεπάζετε και την αφήνετε για 15 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα πάχους 0,5 εκ., αλείφουμε με μαλακό βούτυρο, πασπαλίζουμε με μικτή ζάχαρη και κανέλα.
Τυλίγουμε τη ζύμη όχι σφιχτά με ρολό, κλεινουμε την άκρη, χωρίζουμε σε 12 μέρη.
Βάλτε τα ψωμάκια σε χαρτι ψησίματος, πιέστε το καθένα ελαφρά με το χέρι σας, σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε το για 40-60 λεπτά.

Ψήνετε τα ψωμάκια στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Το τυρί κρέμα + αχνη, μαλακό βούτυρο, βανίλια, χτυπήστε με το μίξερ.
Απλώνουμε το μειγμα στα ζεστά τσουρέκια, αφήνουμε για 10 λεπτά να λιωσει πάνω τους και αν θέλουμε τριβουμε και σοκολάτα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠίτσα στο ταψί σήμερα…Ελαφριά, τραγανή εξωτερικά και πάνω από όλα πολύ εύπεπτη!
Επόμενο άρθροΜηλοτηγανίτες