Κορμός Τούρτα

Συστατικά:

– Η βάση
6 ασπράδια αυγών
5 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
100 γρ αλεσμένα καρύδια

– Συστατικά για κρέμα
6 κρόκους αυγών
5 κουταλιές ζάχαρη
150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
250 γρ. Βούτυρο
200 γρ. Ζάχαρη άχνη

– Καραμελωμένα καρύδια
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γρ. Καρύδια

Εκτέλεση

Ο φούρνος θερμαίνεται στους 200 βαθμούς.
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε ενω σιγα σιγα ρίχνουμε την ζάχαρη μεχρι να πάρουμε μια μαρέγκα.
Προσθέτουμε τα καρύδια, αλεύρι και ανακατευουμε με ένα σύρμα χειρός
Λαδώνουμε ένα ταψί 35χ303κ στρώνουμε με χαρτι ψησίματος απλώνουμε το μείγμα της μαρέγκας και το ισιώνουμε καλά.


Στη συνέχεια ψήστε και μειώστε στους 180 βαθμούς. Ψήστε για 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας.

Μόλις την βγάλετε από το φούρνο βάλτε αμέσως την ψημένη βάση σε ένα υγρό πανί και τυλίξτε το μαζί με το πανί και μετά αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ετοιμάστε την κρέμα.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη καλα. Αδειάζουμε το μιγμα μέσα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε την κατσαρόλα μέσα σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που την έχουμε πάνω σε μέτρια φωτιά και βράζει.


Ανακατέψτε την κρέμα για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει και αν αφήνει ιχνος όταν τραβάτε την κουτάλα στο κάτω μέρος.


Όταν μαγειρεθεί η κρέμα κρόκου αυγού, προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και μετά αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει.

Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη έως ότου είναι αφρώδες, στη συνέχεια προσθέστε την κρυα σοκολατένια κρέμα αυγού και χτυπήστε ελαφρά.

Λιώστε τη ζάχαρη σε καραμέλας και στη συνέχεια ρίξτε την πάνω στα καρύδια και αφήστε να κρυώσει.


Μόλις κρυώσουν βάλτε τα σε ένα μπλεντερ και χτυπήστε τα σε σκόνη και ρίξτε τα μέσα στην κτυπημένη κρέμα σοκολάτας`.

Ξετυλίξτε το μπισκότο και απλώστε τα 2/3 της κρέμας

και τυλίξτε ξανά και βάλτε σε ένα δίσκο.
Κόψτε λοξά το 1/3 του ρολού και τοποθετήστε το ως κλαδί στο υπόλοιπο ρολό.


Καλύψτε με το υπόλοιπο γέμισμα και σχεδιάστε γραμμές κατά μήκος της κρέμας.


Τέλος, για διακόσμηση, μπορείτε να πασπαλίζετε με χοντροκομμένα καρύδια και τριμμένη σοκολάτα.
Αφήστε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες κρεμμυδιού με σιμιγδάλι…Νόστιμο και απλό.
Επόμενο άρθροΜπισκοτένιο Στρούντελ με καρύδια…δεν έχετε φάει καλύτερο