Κορνεδάκια με κρέμα Λιμοντσέλο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

2 φύλλα σφολιάτας 24 x 24 εκ
12 καλούπια χωνάκια,
1 χτυπημένο αυγό
Κρέμα ζαχαροπλαστικής Limoncello
2 φλιτζάνια γάλα
100 g ψιλή ζάχαρη ή άχνη
2 ολόκληρα αυγά,
60 γρ αλεύρι απλό αλεύρι,
Το φλοιό των 2 λεμονιών κομμένα σε τέταρτα,
30 ml λικέρ Limoncello
Ένα φλιτζάνι σαντιγί

ΜΕΘΟΔΟΣ

Βαλτε το γάλα για να σιγοβράσει με τις λωρίδες λεμονιού, εν τω μεταξύ αναμίξτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και το Limoncello και ανακατέψτε καλά, βγάλτε το γάλα από τη φωτιά και προσθέστε στο μείγμα αυγών.
Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι,το μείγμα θα πήξει όταν φτάσει στο βράσιμο, αφαιρέστε την κρέμα από τη φωτιά,

τοποθετήστε το σε ένα μεγαλο πιάτο, αφαιρέστε τις λωρίδες λεμονιού, καλύψτε με μεμβράνη και ψύξτε μέχρι να την χρησιμοποιήσετε!
Για τα χωνάκια κρέμας, κόψτε τα φύλλα ζαχαροπλαστικής σε λωρίδες πλάτους 1,5εκ φαρδιά

τυλίξτε πάνω στο καλούπια να το καλύψετε εγώ χρειάστηκα 2 λωρίδες. Βουρτσιστε τα χωνάκια με το χτυπημένο αυγό

και προσθέτουμε μερικά νιφάδα αμύγδαλα, ψήνουμε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο, 180ºC για 15 λεπτά ή έως ότου είναι χρυσά, κρυώστε και αφαιρέστε από τα καλούπια.


Όταν είστε έτοιμοι βγάλτε την κρέμα από το ψυγείο και με μια σπάτουλα ανακατέψτε την σαντιγί με την κρέμα και μοιράστε την κρέμα στα κορνεδάκια. Γεμίστε μια σακούλα με λίγο σαντιγί και γαρνίρετε τους κορνέδες πάνω από την κρέμα.

Είναι Μαγεία

ΠΗΓΗ: mangiamagna.com

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με Μελιτζάνες στην γάστρα
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα….σαν γαλακτομπούρεκο με πορτοκάλια