Κοτοπιτάκια ή αλλιώς Σάμσα

Αποθηκεύστε τη συνταγή

Συστατικά:

Νερό (κρύο) – 1 ποτήρι.
Αλεύρι – 400 g
Βούτυρο – 100 g
Αλάτι (στη γέμιση) – για γεύση
Στήθος κοτόπουλου – 200 g
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Αυγό (για λίπανση) – 1 τεμ.
σουσάμι – 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.

Μαγείρεμα:

1. Ετοιμάστε όλα τα απαραίτητα υλικά. Όλα τα προϊόντα ζύμης πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο.
2. Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το στήθος κοτόπουλου με ένα μαχαίρι.
3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε με το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Η γέμιση είναι έτοιμη.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με αλάτι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε κρύο νερό. Ζυμώνουμε τη ζύμη.
5. Το στέλνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τυλίγοντας το με μεμβράνη.

6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε ένα λεπτό φύλλο.
7. Λιπάνετε τον πρώτο φύλλο με λιωμένο βούτυρο, είναι πολύ βολικό να το κάνετε αυτό με μια μαγειρική βούρτσα. Απλώστε απο πάνω μια δεύτερη στρώση ζύμης και αλείψτε ξανά με βουτυρο.


8. Επαναλάβετε λοιπόν το ιδιο και με τα υπολοιπα φύλλα.
9. Τυλίξτε το στρώμα που προκύπτει σε ένα σφιχτό ρολό και κόψτε το σε κομμάτια πλάτους 3–4 cm.


10. Ανοίγουμε κάθε μικρό ρολό σε λεπτό φύλλο, βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο.

11. Κλειστε την ζύμη για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο (όπως βλέπετε στην φωτό).


12. Αναποδογυρίζουμε τα τρίγωνα με το σημείο συγκόλλησης προς τα κάτω, τα βάζουμε σε ταψί. Αλλειφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
13. Ψήνετε τη σάμσα στο φούρνο στους 200 ºC για 40 λεπτά.
14. Έτοιμη η Σάμσα! Το σερβίρουμε ζεστή και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!

Лучшие рецепты

Προηγούμενο άρθροΦωλιές κιμά με κρεμώδη μανιτάρια
Επόμενο άρθροΜια κλασική συνταγή Ραβανί από το τετράδιο της μητέρας μου