ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Για τη Γέμιση:
ελαιόλαδο
2 μεγάλα στήθη
1 / 2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 / 2 κόκκινη πιπεριά καμπάνα ψιλοκομμένη
1/2 πράσινη πιπεριά καμπάνα ψιλοκομμένη
1/2 κίτρινη πιπεριά καμπάνα ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό
5 κσ αλεύρι ή 60 γραμμάρια
​​γάλα 450ml
40 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
1 μεγάλο αυγό
Για το φύλλο:
200 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
1 κγ αλάτι
1,5 κσ ξύδι
2 κσ ελαιόλαδο
100 γραμμάρια χλιαρο νερό
3 κσ ηλιέλαιο
Για το άνοιγμα του φύλου και το λάδωμα:
Παρθένο ελαιόλαδο 40ml extra
Λάδι 40ml ηλιαίλαιο
Επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα

 ΟΔΗΓΙΕΣ:
Για τη Γέμιση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδου σε ένα βαθύ τηγάνι  σε υψηλή φωτιά.
Μαγειρέψτε τα στήθη κοτόπουλου για περίπου 7-10 λεπτά.
Αφήστε τα στήθη κοτόπουλου κατά μέρος και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο. Κόψτε το σε χοντρά κομμάτια.
Στο ίδιο τηγάνι (το οποίο περιέχει όλη τη γεύση κοτόπουλου) προσθέστε το κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο, αν χρειαστεί.
Καραμελώστε το κρεμμύδι. Προσθέστε τις πιπεριές και το κρεμμυδάκι και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ή δύο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
*
Μειώστε τη φωτια στη μέση και προσθέστε τις 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Δώστε του ένα καλό ανακάτεμα και ρίξτε στο γάλα. Ξύστε το κατώτατο σημείο του σκεύους από κάθε περίσσεια αλεύρου. Ανακατέψτε μερικές φορές μέχρι να έχετε μια παχιά κρεμώδη γέμιση.
Βγάλτε το από τη φωτιά και ανακατέψτε το αυγό. Προσθέστε το μαϊντανό, το κοτόπουλο και το τυρί. Αφήνω στην άκρη.
Για το Φύλο:
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το αλάτι, το ξίδι, το νερό και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 5 λεπτά. Θα πρέπει να έχετε μια ζύμη μαλακή και κολλώδη. Χωρίς να αφήνει υπολοίματα στα χέρια σας. Αν όχι, ρίξτε λίγο περισσότερο αλεύρι ή νερό, όπως απαιτείται.
Βάλτε την ζύμη στην άκρη και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά, καλυμμένη με μια μαλακή πετσέτα .
Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το ηλιέλαιο που προορίζεται για το φύλο σε ένα μικρό μπολ και κρατήστε το δίπλα σας. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
Αλευρώστε την επιφάνεια εργασίας σας. Πάρτε το πρώτο κομμάτι ζύμης στα χέρια σας και διαμορφώστε το σε μια μπάλα. Στη συνέχεια, ρίξτε αλεύρι στην επιφάνεια εργασία σας και ανοίξτε λιγο τη μπάλα ζύμης σε στρόγγυλα φύλα και ρίξτε άφθονο αλεύρι από πάνω.
*
Ξεκινήστε να το ανοίγετε (προς μία κατεύθυνση, πάνω ή κάτω). Μόλις η ζύμη αρχίσει να  είναι κολλώδης, σηκώστε την, ρίξτε αλεύρι ξανά και ανοίξτε τη ζύμη. Ρίξτε στη ζύμη αλεύρι από πάνω, και ξεκινήστε να ανοίξετε πάλι. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε ένα αρκετά μεγάλο φύλο για να βάλετε στο ταψάκι σας.

*

Λιπάνετε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ, με άφθονο μίγμα λαδιού. Προσθέστε το πρώτο φύλλο στο ταψί και λαδώστε και αυτό.

*

Προσθέστε άλλο ένα άλλο και προσθέστε τη γέμιση.

*

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C 
Προσθέστε 2 ακόμα ακόμη φύλα με άφθονο λάδι στο μεταξύ.
Κόψτε κάθε υπερβολικό φύλλο που κρεμάει έξω από το τηγάνι. Κλείστε την πίτα στρέφοντας τις κομμένες άκρες του φύλλου προς τα μέσα, για να δημιουργήσετε ένα ωραίο άκρο πίτας.
Λιπάνετε από πάνω την πίτας με το λάδι και τρυπήστε την μερικές φορές με ένα μαχαίρι.
*
Ψήστε για περίπου 35 λεπτά. Ανακινήστε το ταψί για να δείτε αν η πίτα είναι έτοιμη. Αν κολλάει αφήστε την μερικά ακόμα λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά πριν κόψετε και σερβίρετε.
Κόψτε σε 8 κομμάτια και σερβίρετε.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΚουλούρια Θεσσαλονίκης με αλεύρι Ζέας
Επόμενο άρθροΜία ομελέτα πανδαισία…και ως κύριο γεύμα