Κοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ στήθη κοτόπουλου παναρισμένο
Για να γίνει πιο νόστιμο το πανάρισμα, προσθέστε μια κουταλιά τυρί τριμμενο, ένα τριμμένο σκόρδο φρυγανιά
700 γραμμάρια ανάμεικτα μανιτάρια ή μανιτάρια κουμπιού
λίγα ντοματίνια ή δύο κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας
Λάδι (τουλάχιστον 6/8 κουταλιές της σούπας)
καυτή πιπεριά
άλατι
μαϊντανός
μια σκελίδα σκόρδο
τρία επίπεδα κουταλάκια του γλυκού αλεύρι ή άμυλο πατάτας

Μέθοδος

Σοτάρουμε το λάδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε να ψηθεί σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με καπάκι, προσθέτουμε τη ντομάτα, ένα φλιτζάνι νερό ή ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
Όταν ψηθούν τα μανιτάρια προσθέτουμε το άμυλο πατάτας αραιωμένο σε μισό ποτήρι νερό ή ζωμό και το προσθέτουμε στη σάλτσα αφήνοντας τη σάλτσα να πήξει λίγο.
Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις φετες κοτόπουλου. Όταν είναι έτοιμες οι φετες, τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα μανιταριών και τις σερβίρουμε με γενναιόδωρες κουταλιές σάλτσας.
Μπορείτε να συνοδέψετε το κοτόπουλο με λευκό ρύζι το οποίο στη συνέχεια θα αλατοπιπερώσετε με την ίδια σάλτσα μανιταριών.

Συμβουλή για εξοικονόμησης χρόνου:
Μπορείτε να ετοιμάσετε περισσότερη σάλτσα μανιταριών, να τη βάλετε σε βάζα όσο είναι ακόμα ζεστή, μόλις σβήσετε τη φωτιά. Στη συνέχεια, γυρίστε τα καλά κλεισμένα βάζα ανάποδα για να σχηματίσουν ένα σφράγισμα υπό κενό και αφού κρυώσουν, κρατήστε τα στο ψυγείο για αρκετές ημέρες 

Προηγούμενο άρθροΡύζι με μπέικον, μανιτάρια και λιαστή ντομάτα
Επόμενο άρθροΚαβουροσαλάτα…για ένα γιορτινό τραπέζι