Συνδυάζει τις νόστιμες γεύσεις της γλυκιάς ντομάτας, της κανέλας και του χυμώδους κοτόπουλου σε μια στρώση από κριθαράκι. Θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!!
ΥΛΙΚΑ :

• 1 ζωμό κοτόπουλου
• 2 κρεμμύδια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• ελαιόλαδο
• 1 ραβδί κανέλα
• 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
• 5 ώριμες ντομάτες
• 500 γρ. κριθαράκι
• 6 μπούτια κοτόπουλου
• ½ κουτ. γλ. μπαχάρι
• αλάτι και μαύρο πιπέρι
• 250 γρ. ντοματίνια στο κοτσάνι κρεμασμένα (εάν τα βρείτε αλλιώς σκέτα)
• φρέσκια ρίγανη
• 100 γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 ° C. Ζεσταίνετε το ζωμό κοτόπουλου, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίξτε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Τοποθετήστε σε μεσαία χαμηλή φωτιά και σοτάρετε για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέστε το ραβδί κανέλας και το ντοματοπολτό σε ένα ταψί και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Κόβετε τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια, ανακατεύετε και στη συνέχεια ρίχνετε το κριθαράκι και το ζεστό ζωμό.
Ρίχνετε στα μπούτια του κοτόπουλου το μπαχάρι και μια πλούσια πρέζα αλάτι και πιπέρι και απλώνετε με τα χέρια να πάει παντού. Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από το κριθαράκι, με την πλευρά του δέρματος επάνω, και γύρω από αυτό βάζετε τα ντοματίνια με το κοτσάνι ή κομμένα και τα κλαδάκια της ρίγανης. Ραντίστε με αρκετό ελαιόλαδο και τοποθετήστε το στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Προς το τέλος αυτού του χρόνου μαγειρέματος, βγάλτε το ταψί από το φούρνο.

Προσεκτικά χύστε 150ml βραστό νερό γύρω από το κριθαράκι (όχι στο δέρμα κοτόπουλου) και επιστρέψτε στο φούρνο.
Μαγειρέψτε για λίγο ακόμα ή έως ότου το δέρμα κοτόπουλου είναι τραγανό και χρυσό και το κρέας είναι τρυφερό.
Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, στη συνέχεια, σερβίρετε πασπαλίζοντας τυρί από πάνω.

Προηγούμενο άρθροΗ διάσημη πουτίγκα μήλου σαρλοτ…στο xrysoskoufaki.gr
Επόμενο άρθροΗ Ζαρωμένη Γαλατόπιτα