Κοτόπουλο με λαχανικά

Χρειάζεσαι:

1/2 κιλό κοτόπουλο λευκό κρέας (χωρίς κόκαλα)
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ
450 μείγμα λαχανικών καρότα, κουνουπίδι και μπρόκολο
80 ml σάλτσα σόγιας
1,5 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
αλεσμένο πιπέρι και ξηρό μυρωδικό για γεύση
λάδι

Παρασκευή:

1. Κόβουμε το κρέας του κοτόπουλου σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σκουπίζουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο με χαρτοπετσέτα για
να φύγει το νερό. Βάζουμε το κρέας σε κατάλληλο μπολ, το πασπαλίζουμε με κορν φλαουερ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Σε ένα μπολ με αντικολλητικό πάτο ρίχνουμε λίγο λάδι (περίπου 2-3 ​​κουταλιές της σούπας) και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το κρέας στο ζεστό λάδι, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πιάσει η κρούστα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σουσάμι. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε για ένα λεπτό.
Ρίχνουμε σάλτσα σόγιας, μέλι και πασπαλίζουμε με αλεσμένο πιπέρι για γεύση.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε το κρέας από το πιάτο.

2. Βάλτε τα κατεψυγμένα λαχανικά σε ένα μπολ, ρίξτε 50 ml ζεστό νερό, πασπαλίστε με ξηρά μυρωδικά βοτάνων για γεύση,
ανακατέψτε, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε το νερό να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το τηγανισμένο κρέας και ανακατεύουμε όλα καλά. Σερβίρουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Απολαμβάνω…

Καλή Απόλαυση …

ΠΗΓΗ: vericinirecepti

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες και καρότα σε σάλτσα σκόρδου μελιού
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια για όλες τις ώρες.