Συστατικά:

2 στήθη κοτόπουλου (περίπου 500 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια μανιταριών, κομμένα σε φέτες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ, διαλυμένο στον ζωμό κοτόπουλου

Για τη Μαρινάδα

1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση:

Πλένετε και στεγνώνετε τα στήθη κοτόπουλου και κόβετε σε κομμάτια 1 εκ. Μαρινάρετε το κοτόπουλο για τουλάχιστον τρεις ώρες στο ψυγείο.

Στραγγίστε και κρατήστε τη μαρινάδα.

Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίξτε 1 κουταλιά ελαιόλαδου και κάψτε το τηγάνι.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να είναι διαφανή και προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου.

Γυρίστε μια φορά και προσθέστε τα μανιτάρια και το σωτάρετε για μερικά λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στη γεύση, βγάλτε τα μυρωδικά (τα κλωναράκια) και ρίξτε την μαρινάδα από πάνω.

Καλύψτε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για δεκαπέντε λεπτά.

Αφαιρέστε το καπάκι και ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου με κορν φλαουρ και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρετε με πιλάφι ρύζι.

Προηγούμενο άρθροΜουστοκούλουρα…της Μαμάς
Επόμενο άρθροΣυνταγή ζαχαροπλαστείου: Φανταστικό και Εύκολο Μιλφέιγ