ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο, κιμά 
1/2 σούπας ξηρή ρίγανη
1/2 κουταλάκι αλάτι 
Φρεσκοκομμένο πιπέρι 
600γρ . στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα * 

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προσθέστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι σε μια μεγάλη τσάντα με φερμουάρ ή ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Κλείστε την τσάντα και πιεστε για να συνδυάσετε τα συστατικά ή ανακατέψτε τα συστατικά στο πιάτο μέχρι να τα συνδυάσετε.


Κόψτε εγκάρσια το κάθε στήθος κοτόπουλου σε δύο λεπτότερα κομμάτια. Τοποθετήστε τα κομμάτια στην τσάντα ή το πιάτο, βεβαιώνοντας ότι τα κομμάτια κοτόπουλου είναι πλήρως καλυμμένα με μαρινάδα. Μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά έως 8 ώρες, γυρίζοντας περιστασιακά για να μεγιστοποιήσετε την επαφή του κοτόπουλου με τη μαρινάδα.


Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, θερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα πάνω από τη μεσαία φλόγα. Μεταφέρετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα στην ζεστή κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσει καλά και να μαγειρευτεί (περίπου 5-7 λεπτά σε κάθε πλευρά, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών).

Μαγειρέψτε δύο κομμάτια κάθε φορά για να αποφύγετε τη συσσώρευση υγρών στο τηγάνι, η οποία μπορεί να προκαλέσει τη συγκέντρωση χυμών και να μην ροδίσει καλά.
Μεταφέρετε το μαγειρεμένο κοτόπουλο από την κατσαρόλα σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά πριν κόψετε και σερβίρετε μαζί με μακαρόνια.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
* Αυτή η μαρινάδα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τους μηρούς κοτόπουλου. Η ποσότητα μαρινάδας που αναφέρεται στη συνταγή μπορεί να διαχειριστεί περίπου 4-6 μηρούς κοτόπουλου, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Προηγούμενο άρθροΜπουγάτσα
Επόμενο άρθροΚέικ Καρότου