Κοτόπουλο με Πέννες Σπανάκι και τυρί παρμεζάνα

Συστατικά

220γρ ζυμαρικά πέννες
1 κσ ελαιόλαδο
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 (300gr) συσκευασία κατεψυγμένου σπανάκι, αποψυγμένο
3 κούπες σε κύβους, μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου
1 (400gr) κονσερβοποιημένες ντομάτες κονκασε, χωρίς να το στραγγίσετε
1 (220γρ) Φιλαδέλφεια με κρεμμύδι και χορταρικά ή σκέτο
½ κγ αλάτι,
½ κγ πιπέρι
1½ κούπας τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Κατευθύνσεις :

Προετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Απλώστε λάδι στο κάτω μέρος ενός πυρέξ.
Προσθέστε το κρεμμύδι σε ένα στρώμα. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά ή λίγο μέχρι να μαλακώσουν.
Μεταφέρετε το κρεμμύδι σε μεγάλο μπολ, αφήστε το στην άκρη.
Στραγγίστε καλά το ψιλοκομμένο σπανάκι, πιέζοντας το ανάμεσα σε χαρτοπετσέτες. Ανακατέψτε τις πέννες, το σπανάκι, το κοτόπουλο και τα επόμενα 4 συστατικά μέσα στο μπολ που είναι το κρεμμύδι. Με ένα κουτάλι ρίξτε το μείγμα στο πυρέξ & πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τριμμένο τυρί μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ανακαλύψτε & ψήστε 15 ακόμη λεπτά ή μέχρι να κάνει φυσαλίδες το τυρί.

Είναι πεντανόσιτμο

ΠΗΓΗ: cokinghappy.com

Προηγούμενο άρθροΠως θα φτιάξω τα πιο ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου
Επόμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά με λουκάνικο και μπαλσάμικο!