Κοτόπουλο με πατάτες στιφάδο

Για σήμερα είχα ένα σπιτικό κοτόπουλο (δώρο από το χωριό) και αποφάσισα να το φτιάξω ένα «σπιτικό πιάτο».

Υλικά

1 καρότο,
3 κόκκινες και πράσινες πιπεριές,
2 κρεμμύδια,
1 μικρή σελινόριζα
πατάτες (δεν καθορίζω την ποσότητα, γιατί όλοι θα βάλουν όσο θέλουν).
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Παπρικα, ρίγανη, μειγμα για κοτόπουλο και κουρκουμά

Εκτέλεση

Εκοψα τα λαχανικά πρώτα και έβρασα το κοτόπουλο.

Ξεκινάω με τις πατάτες – τις μαγειρεύω με πολύ λίγο λάδι (γιατί θα χρησιμοποιήσω το ζωμό από το βραστό κοτόπουλο και είναι πολύ λιπαρό) για περίπου 5 λεπτά. Αν και το τηγάνι μου έχει μια αντικολλητική επίστρωση, κάποια στιγμή
αρχίζει να κολλάει, οπότε προσθέτω λίγο ζωμό από το μαγείρεμα. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. αλεύρι, ανακατέψτε καλά, προσθέστε τα κομμένα λαχανικά. Καρυκεύω με μπαχαρικά – Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, έβαλα παπρικα, ρίγανη, μειγμα για κοτόπουλο και κουρκουμά.

Προσθέστε από το ζωμό για να πάρετε επιθυμητή πυκνότητα.
Το αφήνω να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμα τα λαχανικά. 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτω το κρέας γιατί ήταν αρκετά βρασμενο (το μαγείρεψα για 1 ώρα σε χύτρα ταχύτητας και αποδείχθηκε ότι αυτός ο χρόνος είναι πάρα πολύ). Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε με μαϊντανό, χωριστά άνηθο, για τον οποίο επιθυμεί.
Για μένα προσωπικά, ο άνηθος είναι μια εξαιρετική προσθήκη στις πατάτες.
Σε μερικούς μπορεί να φαίνεται σαν ένα συνηθισμένο πιάτο, και είναι, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι εξαιρετικά νόστιμο!

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους!

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες τυριού με ζύμη ζυμωμένη από το βράδυ
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα Μπισκότα με σοκολάτα και καρύδι