Κοτόπουλο με πατάτες στον Φούρνο

για 4 ΑΤΟΜΑ:

Υλικά

8 μπουτάκια κοτόπουλο ή ένα ολόκληρο μικρό κοτόπουλο κομμένο στα 8
1 κρεμμύδι
4 μικρές πατάτες
2-3 κολοκυθάκια
1 κεφάλι αποξηραμένου σκόρδου
1 λεμόνι
1 ποτήρι λευκό κρασί (220 ml)

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι σε παχιές λωρίδες.
Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες.
Βάζουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες σε ένα μπολ. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη και μαϊντανό. Ανακατεύουμε πολύ καλα καλά.
Αφήνουμε για μαρινάρισμα για λίγα λεπτά.
Βάζουμε το φούρνο σε θερμοκρασία 200º.
Στιβουμε ένα λεμόνι μέσα από ένα σουρωτήρι. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο χυμό λεμονιού. Ανακατευουμε καλά, και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια επίπεδη πήλινη κατσαρόλα ή ταψί, βάζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι που μαρινάρονται για λίγα λεπτά και τις απλώνουμε σε όλο τον πάτο.
Βάζουμε τα κοτόπουλα πάνω από τις πατάτες, με τη σειρά τους χωρισμένα σε 2-3 κομμάτια ανάποδα.

Τους ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.
Βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε θερμοκρασία 200º, στην βάση του φούρνου για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σπαμε το κεφάλι του σκόρδου και το χωρίζουμε σε σκελίδες.
Μετά από αυτά τα πρώτα 20 λεπτά, ανοίγουμε το φούρνο και ρίχνουμε το λευκό κρασι στο κοτόπουλο

Σκορπιζουμε επίσης το σκόρδο. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά στην βάση του φούρνου.
Ενώ ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κολοκύθια σε κομμάτια μισού εκατοστό.
Μετά από αυτά τα τελευταία 20 λεπτά, βγάζουμε απο το φούρνο για να γυρίσουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κολοκύθια, και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι. Βάζουμε άλλα 20 λεπτά στο φούρνο υπό τις ίδιες συνθήκες.
Αφού παρέλθει ο χρόνος, το βγάζουμε ξανά από το φούρνο και γυρίζουμε ξανά τα κομμάτια κοτόπουλου.
Βάζουμε στο φούρνο άλλα 10 λεπτά, αλλά αυτή τη φορά στον ανεμιστήρα. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, θα αυξήσουμε τη θερμοκρασία 20º περισσότερο, για να μαυρίσουμε τα κομμάτια.
Μετά από 10 λεπτά, θα γυρίσουμε ξανά το κοτόπουλο για να ολοκληρώσουμε το ψήσιμο που μας αρέσει περισσότερο.

Καλή Απόλαυση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΕύκολο Μωσαϊκό με Φουντούκια
Επόμενο άρθροΜακαρόνια Φούρνου αλα παρμεζάνα – συνταγή με μελιτζάνα