Κοτόπουλο με πατάτες

Υλικά (4-5 μερίδες)

6 μπουτάκια κοτόπουλου, μεγάλα
1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, μέτριο
1-2 κλωναράκια σέλινο πατάτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι ζουμερό, το χυμό
250g ζωμός κοτόπουλου
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. κουρκουμάς
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα

Εκτέλεση

1 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου, κομμένα στα δυο. Συμπληρώνουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει.
Τα βράζουμε για λίγο μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο, κομμένο σε μικρά κομμάτια.
2 Μόλις το κρέας μαλακώσει λίγο το παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα, χωρίς τα λαχανικά – το ζωμό δεν τον πετάμε- και τα βάζουμε σε ένα ταψί φούρνου. Τα κενά ανάμεσα στα κομμάτια κοτόπουλου τα γεμίζουμε με πατάτες, κομμένες μέτριες, όχι πολύ χοντρές.

3 Ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και το λάδι. Τα αλείφουμε με τη μουστάρδα.
Συμπληρώνουμε με το ζωμό, που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τον κουρκουμά και την πάπρικα.

5 Ψήνουμε στους 180°C με αέρα & αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες και τα μπουτάκια και να έχουν ψηθεί καλά. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα Αφράτη σε Ένα Μπολ: Ονειρικό Γλυκό για τεμπέληδες (ή έξυπνους)!
Επόμενο άρθροΤαρτακια γεμάτα με κρεμώδη κρέμα τυριού και φράουλες